FAQ

Hoe werkt de Online aanvraag door uw werkgever via VOG-Service.nl
De werkgever kan uw VOG rechtstreeks aanvragen via ‘VOG-Service.nl’ bij Justis. Justis is de Justitiële uitvoeringsdienst Toetsing, Integriteit en Screening van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De aanvraag gaat buiten de gemeente om. VOG-Service.nl is direct aangeloten op dienst Justis.
U krijgt van de werkgever of VOG-Service.nl een e-mail van Justis met een link. U logt in met uw DigiD en betaalt € 33,85 met iDEAL. Als Justis klaar is met uw VOG, krijgt u schriftelijk bericht. U kunt dit bedrag bij uw werkgever declareren – vraag uw werkgever naar de afspraken hierover.

Hoe lang duurt het voor mijn aanvraag verwerkt is?
Binnen 24 uur (werkdagen) of 48 uur (weekend) ontvangt u van Dienst Justis een e-mail, waarmee u de aanvraag kunt afronden. Vervolgens vindt de screening plaats. Dit duurt gemiddeld 2-4 weken en is afhankelijk van de drukte bij Justitie en uw eigen verleden. De maximale termijn is 8 weken. Wilt u de status van uw aanvraag weten, neem dan contact op met Dienst Justis op telefoonnummer +31(0)88 998 2200.

Kan ik een VOG aanvragen zonder DigiD?
Voor digitale aanvragen is het vereist om de aanvraag af te ronden middels DigiD. Echter zijn er wel andere mogelijkheden om een VOG te kunnen ontvangen. Meer informatie over deze mogelijkheden kunt u hier vinden.

Kan ik een VOG krijgen als ik ooit in aanraking ben gekomen met Justitie?
Dit verschilt per delict en screeningsprofiel. Meer informatie hierover kunt u hier vinden. Dienst Justis doet van te voren geen mededelingen over uw persoonlijke VOG. Daarvoor zal de aanvraag moeten worden ingediend. Voor meer informatie of een inschatting kunt u kijken op www.watdevog.nl.

Kan ik mijn aanvraag (nog) aanpassen?
Binnen 24 uur nadat u een aanvraag bij ons hebt ingediend, ontvangt u van Dienst Justis een e-mail waarmee u de aanvraag kunt afronden. Is de aanvraag afgerond d.m.v. een betaling van €33,85 aan Dienst Justis? Dan is het helaas te laat om nog wijzigingen door te voeren. Is de aanvraag nog niet afgerond, neem dan contact met ons op via 040-3041517
of info@VOG-Service.nl

Nuttige links:

Voorbeeld van een gemeentelijke site over het aanvragen van een VOG:
https://pki.utrecht.nl/Loket/product/259be2720441ed8e03881a0c54d277d4

Dienst justis : https://www.justis.nl/producten/vog/index.aspx